Individuaalne toitumisnõustamine
Menüüanalüüs ja –soovitused
Individuaalsetel nõustamistel aitan muu hulgas toime tulla väga aktuaalsete teemadega nagu
Olenevalt pöördumise põhjusest ning pöörduja seisundist analüüsin nõustamisel kas toitumisnõustaja või -terapeudina senist toitumist ja elustiili ning vajadusel korrigeerin koostöös kliendiga menüüd, leidmaks võimalusi elustiili tervist toetavamaks muuta.
Nõustamisele on oodatud inimesed igast vanusegrupist ja toitumisalastest teadlikkusest ning senisest kogemusest sõltumata.
Pöördumise ja nõustamise vajadusi on palju ning need võivad olla kas vanusest või hoopis kehakaalu muutusest tingitud, teatud terviseseisunditest nagu kurnav väsimus, stress, isutus, rasedus, imetamine, üleminekuiga, suurem või väiksemaks jäänud füüsiline koormus, kiire ning ruttav eluviis või nõutus ja ideedepuudus. Neid seisundeid on palju, mille puhul toitumise korrigeerimine suureks abiks võib olla!
Esimene nõustamise seanss kestab enamasti kuni 90 minutit, järgnevad jäävad vahemikku 45-60 minutit.
Esmakordsel kontaktil selgitame välja pöördumise eesmärgi ning kaardistame võimalikult täpselt igapäevased toitumis-, liikumis-, uneharjumused, tervisega seotud murekohad.
Nõustamisel tutvustan tervist toetava toitumise aluseid ja üheskoos leiame sobivaimad lahendused, mis viivad samm-sammuhaaval seatud realistlike eesmärkide saavutamiseni.
Nõustamisi teen nii veebi teel kui ka kontaktkohtumistena.
Teen soovi korral ja vajaduse tekkides menüü kohta detailse analüüsi ja annan kaasa soovitused muudatusteks.
Menüü sisuline analüüs annab hea ülevaate kitsaskohtadest, mis vajavad muutmist või korrigeerimist, samuti info selle kohta, mida võiks jätkata ja mida saaks teha veel paremini kui seni.
Valikute tegemine toidupoes – milliseid toiduaineid valida julgelt, millised jätta pigem poeriiulile?
Kuidas planeerida menüüd nii et see oleks lihtne ja tehtav, vähe aega nõudev
Kuidas toime tulla mitte söövate ja toitu valivate pereliikmetega
Toidu glükeemiline koormus – kuidas ja mis mõjutab veresuhkru taseme kõikumist ning mida see kaasa võib tuua?
Portsjonitabel – kõiki toitusid võib süüa, kuid tähelepanu tuleks pöörata sagedusele, kogustele
Rasvad toidus – milliseid erinevaid rasvhappeid toidus leidub ja kui palju ning millises vahekorras neid tarbida?
Magusaisu – miks tekib ja kuidas sellega hakkama saada
Emotsioonid – kas toit mõjutab emotsioone või mõjutavad emotsioonid hoopis toiduvalikuid?
Kehapuhastus – kuidas tasakaalus ja tervist toetav toit organismi puhastumise protsessidele kaasa aitab
Vaimne tervis ja mikrobioom – kuidas ja kas on võimalik toiduga oma vaimset tervist toetada?